Ev yapımı şekersiz granola tarifi

Granola hayatımdaki en temel şeylerden biridir, ancak onu haz veren bir atıştırmalık olarak değil, sağlıklı bir atıştırmalık olarak yapan marka bulmak çok zor. Aşağıdaki ev yapımı granola tarifinde akçaağaç şurubu ile hafif tatlı ve yoğun bir granola yapmak için saf malzemeler kullanılır. Bu granolanın öylece keyfini çıkartın ya da JÜS vegan sütleri ile (fındık veya badem öneririz) tahıl gevreği gibi tüketin!

Ev yapımı şekersiz granola tarifi

4-6 porsiyon

İçindekiler

Kuru

  • 2.5 fincan yulaf ezmesi
  • 1 fincan çiğ badem, kabaca doğranmış
  • 1/2 fincan ceviz, kabaca doğranmış
  • 1/2 fincan çiğ ayçiçeği çekirdeği
  • 1/2 fincan çiğ fındık, kabaca doğranmış
  • 2 çorba kaşığı keten tohumu
  • 2 çorba kaşığı şekerlendirilmemiş hindistancevizi tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1/4 çay kaşığı öğütülmüş muskat
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu

Islak

  • ¼ fincan akçaağaç şurubu
  • 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 2 yemek kaşığı badem yağı
  • 1/3 fincan hindistancevizi şekeri

Ekstra:

  • 1/2 fincan kurutulmuş meyve, gerekirse doğranmış

Yapılışı

Fırını 150 dereceye kadar önceden ısıtın. Orta ısıda bir tavada ıslak malzemelerin tümünü ekleyin, tamamen ince ve eşit şekilde bir araya gelene kadar karıştırın. Kaynayınca altını kısın ve yaklaşık 5 dakika boyunca pişmeye devam edin, sonra ateşten alın.

Büyük bir kapta, bütün kuru maddeleri bir araya toplayıp ıslak karışımın üzerine, hala sıcakken dökün. Eşit şekilde bir araya gelene kadar karıştırın. Kuru malzemeler tamamen ıslak malzemelerle kaplanır.

granola1

Yağlı kağıdı fırın tepsisine koyun ve eşit derecede pişirmeyi sağlamak için fırında 45 dakika pişirirken sık sık karıştırın. Fırından çıkarın ve servis yapmadan önce soğumasını bekleyin.

granola2

Kurutulmuş meyveleri ilave edin ve soğuduktan sonra servis yapın. Ben JÜS badem sütü ile gevrek olarak yemeyi seviyorum!

granola4

Photo Credit: GlowKitchen

Leave a comment