Yemişsiz ve Tohumsuz Kolay Vegan Burger Tarifi

Bitkisel besin bazlı bir diyeti sürdürmenin yolu onu kolaylaştırmaktan geçiyor. İlk başta vegan veya vejetaryen bir hayat tarzı benimsemek zor gibi görünse de aslında evde yemek pişirmeyi çok daha keyifli ve eğlenceli bir hale getiriyor. Hayvansal besinler yerine hangi yiyecekleri ve ürünleri kullanacağınızı öğrendiğiniz zaman bitkisel besin bazlı bir mutfak tasasız ve eğlenceli bir hal alıyor. Paylaştığımız bu nohutlu burger tarifi vegan yemeklerin ne kadar leziz olabileceğine dair harika bir örnek.

NOHUDUN FAYDALARI: Nohudun içerdiği molibden bedende şarap içmekten ve şarküteri etleri yemekten dolayı biriken sülfitin atılmasına destek olur. Aynı zamanda nohut hem lif oranı yüksek bir besindir hem de bol miktarda demir, bakır, çinko ve magnezyum içerir. Kolesterolü düşürmede yardımcıdır, kandaki şeker oranının dengelenmesine faydalıdır ve düşük yağ oranına sahip bir proteindir.

Nohutlu Burger

5 Kişilik

Malzemeler

  •         1 konserve nohut, ezilmiş
  •         1 çorba kaşığı zeytinyağı
  •         1 adet beyaz soğan
  •         2 adet acı biber (ya da 1 adet jalapeno)
  •         2 adet taze soğan
  •         2 diş sarımsak
  •         1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  •         ½ tatlı kaşığı karabiber
  •         ½ tatlı kaşığı paprika
  •         1.5 tatlı kaşığı kimyon
  •         1 tatlı kaşığı kişniş
  •         3 çorba kaşığı yulaf (ezilmiş)
  •         Sandviç için burger ekmeği, avokado, domates, kırmızı soğan ve yeşillik

Yapılışı

Doğranmış soğan, biberler, sarımsak ve taze soğan ile kimyon, kişniş, paprika, tuz, biber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını orta ateşte soğan renk değiştirene pişirin.

chickpea1

Nohudun suyunu süzdükten sonra orta boy bir kasede çatalla ya da ellerinizle ezin. Humus gibi püre haline getirmenize gerek yok, sadece biraz parçalandığından emin olun. Dilerseniz teker teker nohutları soyabilirsiniz ama bunu yapmanın yemeğe çok büyük bir etkisi olmuyor.

Soğan karışımını nohutlara ekleyin ve iyice karıştırın. Ezilmiş yulafları da ekleyin ve tekrar karıştırın.

chickpea2

Karışımı burger boyunda yayvan toplar haline getirin ve yağlı pişirme kağıdının üzerine yerleştirin. Topların üzerine zeytinyağı serpin ve 200 derecede 25 dakika pişirin.

chickpea3

Burger ekmeğinin içine topları, yeşillik, soğan, domates ve avokadoyu ekledikten sonra yemeğiniz hazır.

chickpea5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s